010-4401155 info@runningmates.com

Passie

Wij zijn verliefd op een gezonde levensstijl en hopen deze passie te delen met de wereld

Olympisch

RunningMates werkt altijd vanuit de Olympische gedachte

Zakelijk

Toegevoegde waarde voor de samenleving middels een maatschappelijke bijdrage

Partners

Wij werken samen met partners die voor hoogwaardige kwaliteit staan
Uitvinder biotechnologie

Virgil Spier (1981)

Specialist mobiliteits- en trainingsmethodiek

Virgil Spier is een atleet die al 20 jaar topsporter is en door 1 op 1 lessen van beweeggoeroes, medici, trainingen onder verschillende internationale topcoaches en meedoen aan verscheidene internationale toernooien een scala aan informatie heeft verzameld. Vanaf 2006 is hij zich ook gaan richten op zijn tweede passie. Het trainen en overbrengen van zijn passie voor alles wat met bewegen te maken heeft. Hij beschouwd al zijn klanten, van topsporters tot personal trainers tot ondernemers tot mensen met overgewicht als atleten.

Voor RunningMates legt hij de vertaling van een olympisch trainingsschema naar een beweegschema voor iedereen. Het beweegschema richt zich ten eerste op de basismogelijkheden die het lichaam minimaal zou moeten kunnen om belastbaar geacht te kunnen worden. Denk hier bijvoorbeeld aan het kunnen zitten in een diepe squat voor 3 min. Een scala aan protocols voor mobiliteit worden langsgelopen. in fase twee word er meer gefocust op het kwalitatief verbeteren van alle lichamelijke eigenschappen zoals conditie, kracht, wendbaarheid, coördinatie en natuurlijk mobiliteit.

 

Uitvinder biotechnologie

Kees-Jan van der Klooster (1977)

Paralympisch Sporter

Kees-Jan van der Klooster liep na een val met snowboarden in de Franse Alpen in 2001 een dwarslaesie op vanaf zijn middel. Na een lange revalidatieperiode ging hij terug de sneeuw in en is inmiddels tweevoudig Paralympiër (Zitski). In 2010 was hij zelfs de enige Nederlandse deelnemer op de Paralympische Spelen in Vancouver. Zijn sportieve hoogtepunten zijn Goud op de skicross op de Winter X Games in Aspen (2008), en een Bronzen medaille op het WK Afdaling in 2011.

Naast zijn sportieve carrière raakte Kees-Jan geïntrigeerd door het thema mens met een beperking in de maatschappij.  Hij gelooft dat er veel winst te behalen valt in het creëren van meer inzichten in de mogelijkheden die mensen met een beperking hebben. Zelf heeft hij alle toeslagen en uitkeringen stop gezet om in plaats van afhankelijk te zijn van de maatschappij, juist bij te dragen aan de maatschappij. Deze gedrufde denkwijze sluit uitstekend aan bij de doelstellingen die RunningMates voor ogen heeft. Kees-Jan heeft binnen RunningMates de taak om de Paralympische Tak uit te breiden.

Oprichting

RunningMates is in 2008 opgericht door tweevoudig Olympisch atleet Patrick van Luijk. Op het Europees Kampioenschap in 2012 heeft hij Zilver gewonnen op de 200m en samen met het 4x100m estafette team voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de Europese titel gepakt. Gekwalificeerd voor zijn derde Olympische Spelen belande hij vlak voor vertrek naar Rio 2016 door ziekte die zijn zenuwstelsel aantastte in het ziekenhuis. Hierdoor miste hij zijn derde Olympische Spelen. 7 maanden later heeft hij samen met Stans van der Poel BioCheck opgericht.

De doelstelling van RunningMates is atletiek ‘de moeder der sporten’ als fundamentele basis te gebruiken om de gezondheid en socialiteit van de maatschappij te bevorderen. Atletiek is een sport waarbij de resultaten van een individu objectief, confronterend en resoluut zijn. Die resultaten kunnen niet behaald worden zonder de samenwerking binnen een team en daarom is atletiek een uiterst geschikte sport die als metafoor voor de Nederlandse samenleving ingezet kan worden.

Olympisch en Paralympisch

De fundamentele basis van RunningMates is om in al zijn services gebruik te maken van Olympische en Paralympische atleten en ondersteunende services van deze atleten. Een zeer bijzondere manier van werken, maar daarmee is zeer hoge kwaliteit gewaarborgd. Deze atleten beschikken over een kennis en ervaring die nog niet voldoende wordt ingezet voor onze samenleving. Wij denken hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de maatschappij.