010-2263143 info@runningmates.com

Passie

Wij zijn verliefd op een gezonde levensstijl en hopen deze passie te delen met de wereld

Olympisch

RunningMates werkt altijd vanuit de Olympische gedachte

Zakelijk

Toegevoegde waarde voor de samenleving middels een maatschappelijke bijdrage

Partners

Wij werken samen met partners die voor hoogwaardige kwaliteit staan


Uitvinder biotechnologie

Stans van der Poel (1955)

Uitvinder biofeedbacktechnologie

Stans van der Poel is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparatuur die de ademhaling en de hartslag in beeld brengt. Omdat er geen geschikte apparatuur was om de ademhaling goed te meten zonder dat deze beïnvloed werd en daarbij ook de hartslag inzichtelijk te hebben, besloot ze dit zelf te ontwikkelen.

Na de apparatuur met succes in ziekenhuis Gooi Noord te hebben ingezet sloeg ze haar vleugels uit. Haar kennis en de apparatuur verdienden een groter publiek dan één ziekenhuis. Chronische Vermoeidheid zoals Burn-out, ME en Fibromyalgie, Overgewicht, Diabetes 2, COPD, Oncofit  en overtrainde (top) sporters zijn nu de landelijke  aandachtsgebieden.

Ze schreef 2 boeken over deze onderwerpen: “ Chronische vermoeidheid nooit meer” en “Ik, hardloper”.

Het is haar missie om samen met RunningMates haar kennis op een enthousiaste, prikkelende wijze over te brengen op de maatschappij. Zelf heeft ze meerdere malen een hele triathlon volbracht met trainingsschema’s die ze zelf schreef. Saillant detail; ze mist een kruisband. Daarnaast houdt Stans van varen, honden, sterke koffie en Hertog Jan.


Uitvinder biotechnologie

Tjark van Dijk (1963)

Ontwikkelaar biofeedbacktechnologie

Tjark van Dijk is oprichter en eigenaar van een ingenieursbureau gespecialiseerd in ontwikkeling van elektronica en software producten. Sinds 1998 worden er hier productlijnen ontwikkeld voor de gezondheidszorg, revalidatie en sport.

Na afronding van de opleiding HTS Elektrotechniek is Tjark gaan werken bij een Japans instrumentatiebedrijf en heeft hier de ontwerpdisciplines geleerd. Vanuit dit bedrijf heeft Tjark de drive en visie neergezet om een bedrijf neer te zetten die bijdraagt aan de verbetering van kwaliteit van leven.

Het leren van nieuwe skills en technieken is een dagelijks terugkerend proces, de ontwikkelingen gaan snel en daarom is doorleren essentieel om mee te kunnen in deze dynamische wereld. Werken met de huidige technieken betekent o.a. de mobiele wereld omarmen. Iedereen heeft alle informatie in zijn broekzak en apps zijn een essentieel onderdeel daarvan in combinatie met de koppeling naar websites waardoor mensen hun informatie uit de cloud overal ter wereld kunnen teruglezen.

Vanuit deze visie is Tjark verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van BioCheck.

 


Tim Binnendijk (1985)

Tester en begeleider

Tim Binnendijk groeide op met een vader als fysio-/orthopedisch manueel therapeut en een moeder als verpleegkundige. De behoefte om mensen te helpen zit als het ware in zijn DNA verweven. Na wat omzwervingen in andere disciplines kon hij dit niet langer ontkennen en startte in 2011 zijn eigen praktijk in Den Haag.

In zijn zoektocht naar een manier om mensen te leren hoe zij zelf kunnen zorgen voor ontspanning en herstel, kwam Stans van der Poel op zijn pad. Haar methode, waarbij inspanning en ontspanning zorgen dat er een balans ontstaat in het lichaam, paste hij direct toe in zijn eigen praktijk. 

Binnen ons BioCheck Centre of Excellence is Tim verantwoordelijk voor het afnemen en analyseren van de rustmeting en inspanningstesten, ademtherapie en begeleiding bij het trainen op hartslag.

Zijn missie is mensen bewust te laten worden van de kracht van een juiste ademhaling en hen weer een goede balans te laten vinden tussen (in)spanning en ontspanning.


Hetty Bakker (1972)

Mental coach

Hetty komt van huis uit, uit een sportief gezin. Zelf turnde ze en werd tweemaal Nederlands kampioen. Toen ze op het CIOS in Heerenveen studeerde ontwikkelde ze haar visie: “Ik wil mensen leren zichzelf te ontwikkelen”. Het werd meteen ook haar passie. Dat ze dit niet alleen in de sport wilde, maar ook op de werkplek, maakte dat ze na het werken als sportinstructeur bij Justitie een switch heeft gemaakt naar “Het personeelswerk” en later binnen een arbodienst als casemanager en verzuimcoördinator. Van hieruit ontstond haar ambitie om medewerkers te gaan coachen. Om te kunnen coachen moet je één ding goed beheersen: Luisteren. Luisteren heeft ze goed geleerd tijdens haar opleiding voor gijzelingsonderhandelaar bij Justitie, ze was de jongste onderhandelaar in Nederland.

Verzuim, mensen begeleiden en zorgen voor een goede terugkeer met medewerkers in balans, die mix vindt Hetty perfect. Ongeveer twaalf jaar geleden kwam Stans van der Poel op haar pad toen ze werkzaam was bij een arbodienst. Ze vond de methode meteen erg interessant: Stress objectiveren en dan ook nog de mensen op maat aan het bewegen krijgen zodat er écht zoden aan de dijk worden gezet. Wat ze tot dan toe had gemist kwam ze tegen in de methode van Stans. Er wordt zo makkelijk gezegd “je met gaan bewegen” of je moet anders gaan denken” Ja, maar hóe dan?  In deze methode komt alles bij elkaar.

Ze gelooft niet in de uitspraak “Zo ben ik nu eenmaal”, maar in: “Zo doe je nu eenmaal” en dingen anders doen is anders trainen, zowel fysiek als mentaal. Op dat snijvlak bezig zijn is voor haar de mooiste uitdaging!


Uitvinder biotechnologie

Virgil Spier (1981)

Specialist mobiliteits- en trainingsmethodiek

Virgil Spier is een atleet die al 20 jaar topsporter is en door 1 op 1 lessen van beweeggoeroes, medici, trainingen onder verschillende internationale topcoaches en meedoen aan verscheidene internationale toernooien een scala aan informatie heeft verzameld. Vanaf 2006 is hij zich ook gaan richten op zijn tweede passie. Het trainen en overbrengen van zijn passie voor alles wat met bewegen te maken heeft. Hij beschouwd al zijn klanten, van topsporters tot personal trainers tot ondernemers tot mensen met overgewicht als atleten.

Voor RunningMates legt hij de vertaling van een olympisch trainingsschema naar een beweegschema voor iedereen. Het beweegschema richt zich ten eerste op de basismogelijkheden die het lichaam minimaal zou moeten kunnen om belastbaar geacht te kunnen worden. Denk hier bijvoorbeeld aan het kunnen zitten in een diepe squat voor 3 min. Een scala aan protocols voor mobiliteit worden langsgelopen. in fase twee word er meer gefocust op het kwalitatief verbeteren van alle lichamelijke eigenschappen zoals conditie, kracht, wendbaarheid, coördinatie en natuurlijk mobiliteit.

 


Mobiliteitsspecialist

Sebastiaan Kerckhof (1990)

Bewegingscoach en mobiliteitsspecialist

Sebastiaan is sportcoach, triatleet en opgeleid in de bewegingswetenschap van Fighting Monkey©. Hij heeft deelgenomen aan diverse triatlons en Ironman wedstrijden, o.a. de Ironman van Barcelona in 2015 en de wereldkampioenschap Ironman70.3 in 2014. Hij werkt vanuit een ‘Movement perspective’, waarbij een uitwisseling van kennis uit verschillende disciplines gecreëerd én gestimuleerd wordt. Dit laadt hem toe om samen met zijn klanten buiten de drie triatlon disciplines te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan met nieuwe ‘werelden’ als o.a. dans, yoga, gymnastiek, diverse vechtkunsten, kracht, mobiliteit, flexibiliteit en meer.

Sebastiaan werkt nauw samen met de oprichters van de bewegingscultuur Fighting Monkey©. Fighting Monkey stelt een scala aan onregelmatige bewegingssituaties samen om vergeten, of verloren, bewegingspatronen en mobiliteit te voeden en weer te herstellen. Middels toegankelijke oefeningen biedt het toegang tot het krachtige potentieel van eenvoudige menselijke bewegingen en draagt hiermee bij aan de doelstellingen van BioCheck. Onze klanten minder kwetsbaar maken en pijnklachten aan het beweegapparaat te verminderen.


Uitvinder biotechnologie

Kees-Jan van der Klooster (1977)

Paralympisch Sporter

Kees-Jan van der Klooster liep na een val met snowboarden in de Franse Alpen in 2001 een dwarslaesie op vanaf zijn middel. Na een lange revalidatieperiode ging hij terug de sneeuw in en is inmiddels tweevoudig Paralympiër (Zitski). In 2010 was hij zelfs de enige Nederlandse deelnemer op de Paralympische Spelen in Vancouver. Zijn sportieve hoogtepunten zijn Goud op de skicross op de Winter X Games in Aspen (2008), en een Bronzen medaille op het WK Afdaling in 2011.

Naast zijn sportieve carrière raakte Kees-Jan geïntrigeerd door het thema mens met een beperking in de maatschappij.  Hij gelooft dat er veel winst te behalen valt in het creëren van meer inzichten in de mogelijkheden die mensen met een beperking hebben. Zelf heeft hij alle toeslagen en uitkeringen stop gezet om in plaats van afhankelijk te zijn van de maatschappij, juist bij te dragen aan de maatschappij. Deze gedrufde denkwijze sluit uitstekend aan bij de doelstellingen die RunningMates voor ogen heeft. Kees-Jan heeft binnen RunningMates de taak om de Paralympische Tak uit te breiden.


Oprichting

RunningMates is in 2008 opgericht door tweevoudig Olympisch atleet Patrick van Luijk. Op het Europees Kampioenschap in 2012 heeft hij Zilver gewonnen op de 200m en samen met het 4x100m estafette team voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de Europese titel gepakt. Gekwalificeerd voor zijn derde Olympische Spelen belande hij vlak voor vertrek naar Rio 2016 door ziekte die zijn zenuwstelsel aantastte in het ziekenhuis. Hierdoor miste hij zijn derde Olympische Spelen. 7 maanden later heeft hij samen met Stans van der Poel en Tjark van Dijk het eerste BioCheck Centre of Excellence opgericht.

De doelstelling van onze organisatie is atletiek ‘de moeder der sporten’ als fundamentele basis te gebruiken om de gezondheid en socialiteit van de maatschappij te bevorderen. Atletiek is een sport waarbij de resultaten van een individu objectief, confronterend en resoluut zijn. Die resultaten kunnen niet behaald worden zonder de samenwerking binnen een team en daarom is atletiek een uiterst geschikte sport die als metafoor voor de Nederlandse samenleving ingezet kan worden.


Olympisch en Paralympisch

De fundamentele basis van RunningMates is om in al zijn services gebruik te maken van Olympische en Paralympische atleten en ondersteunende services van deze atleten. Een zeer bijzondere manier van werken, maar daarmee is zeer hoge kwaliteit gewaarborgd. Deze atleten beschikken over een kennis en ervaring die nog niet voldoende wordt ingezet voor onze samenleving. Wij denken hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de maatschappij.


Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.